Köpa skor på internet?

Att köpa skor på internet är både roligt och svårt.

Allt fler vågar prova handla skor online trots att det faksktiskt är svårt att hitta skor som passar även i en fysiskt butik. Med hela Sverige och världen som butik finns det betydligt fler skor att välja på.

Så hur gör man då när man skall köpa skor på internet?
Först skall du ju så klart hitta en skobutik med skor som du gillar. Detta kan du göra genom att tex använda Google.
TIPS! Sök gärna på bilder direkt i Google så hittar du skomodeller du gillar snabbare.
Skriv namnet på ditt favoritmärke och vad för slags skor du letar efter: ”Ecco sandaler”
kopa-skor-pa-internet

Då bör det komma upp väldigt många bilder på just Ecco sandaler.

Sen skall du se efter så att skobutikens sida är seriös och att företaget faktiskt existerar på riktigt. Läs hemsidans företagsinformation och/eller kontaktuppgifter.
(Seriösa företag skriver ut sitt telefonnummer, email adress, adress och organisationsnummer).

När du hittat en internetbutik med tillräckligt mycket information som du känner dig trygg så är det viktigt att du läser företagets köpvillkor samt vilkoren för frakt och ev returer av skor.

Detta för att veta hur du gör för att skicka tillbaka skor som inte passar. I Sverige så är det lag på att du som kund alltid har minst 1 dagars ångerrätt när du handlar från svenska internetbutiker.

Vågar man lämna ut sina kortuppgifter?
Många är rädda för att lämna ut sina kortuppgifter. Men idag är tekniken så avancerad att du i de allra flesta fall kan välja att betala med bankinloggning och dosa i din egen bank när du gör sista steget i kassan. När transaktionen är klar så flyttas du tillbaka till butiken som låter dig få veta att din beställning nu är klar.

Hos de allra flesta skobutiker på nätet kan man välja bland fler än ett sätt att betala för sina skor på.
Faktura
Delbetalning
Bankgirobetalning
Kortbetalning

Välj det du känner dig tryggast med. :-)

I Sverige gäller E-handels lagen:
E-handelslagen skyddar dig när du handlar produkter på internet. Den ställer krav på vad en säljare måste informera dig om och vilka tekniska hjälpmedel som måste finnas när du gör en beställning. Lagen gäller både näringsidkare och konsumenter. För dig som konsument är den framför allt användbar när du handlar varor och tjänster över internet.

Distans och hemförsäljninglagen gäller också när du handlar på internet. I den finns bland annat din rätt till 14 dagars ångerrätt.” Läs mer om de olika lagarna

Om du orkat läsa så här långt så tycker jag att du skall besöka vår skobutik på internet :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>