Rengöra vita gummistövlar

Så här kan du rengöra vita gummistövlar!

Vita gummistövlar är ju så snyggt…. iallfall när de är rena.

Tyvärr är det inte så praktiskt med vita gummistövlar om du tänker använda dem i skog och mark. Du får lätt fula märken från saker du kommer åt.

Men om du använder dina vita gummistövlar mer för att slippa blir blöt om fötterna samtidigt som du tycker att det är snyggare med vita gummistövlar finns nedan några knep du kan ta till om olyckan är framme och du fått svarta märken från saker du kommit åt.

Gummistövlar har ofta olika blandningar av gummi. Ju högre halt gummi dessto tygre väger dina gummistövlar.

Idag görs många gummistövlar av sk allvädermaterial, PU, vinyl eller andra material som innehåller mer plast, detta för att de annars upplevs som tunga och klumpiga. .

Det är inte bara skinnstövlar som behöver omvårdnad och för att dina gummistövlar skall hålla sig snygga längre behöver du rengöra dem då och då.

Detta gör du enklast genom att skölja dem under ljummet vatten och använda ett milt rengöringsmedel som tex diskmedel.

När du är klar så torkar du dem med en mjuk trasa. vit-suddgummi

Nu skall du ta ett vitt suddgummi (se till att det är rent),  med detta gnuggar du först försiktigt på det fula märket, prova dig fram med hur hårt du kan trycka och öka efter hand om materialet tillåter.

 

För tips om rengöring av färgade gummistövlar KLICKA HÄR

Behöver du köpa nya gummistövlar?

I vår skobutik på nätet kan du köpa gummistövlar till hela familjen:  www.skotornet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>