Rengöra gummistövlar

Tips, rengöra gummistövlar!

Gummistövlar har ofta olika blandningar av gummi. Ju högre halt gummi dessto tygre väger dina gummistövlar.

Idag görs många gummistövlar av sk allvädermaterial, PU eller andra material som innehåller mer plast, detta för att de annars upplevs som tunga och klumpiga. .

Det är inte bara skinnstövlar som behöver omvårdnad och för att dina gummistövlar skall hålla sig snygga längre behöver du rengöra dem då och då.

Detta gör du enklast genom att skölja dem under ljummet vatten och använda ett milt rengöringsmedel som tex diskmedel.

När du är klar så torkar du dem med en mjuk trasa.

gummistovlar-skotsel

När du inte använder dina gummistövlar så bör du förvara dem på en mörk, sval plats.

Direkt solsken och värme kan ändra både form och färg på dina gummistövlar så det bör du undvika.

Gummistövlar med hög gummihalt kan ändras i färgen och få en ful grå hinna.

Detta får du enkelt bort med hjälp dessa knep som du kanske redan har hemma:
Silikonbaserad olja eller vanliga baby servetter

Annars rekommenderar jag starkt i att du investerar i denna förträffliga svamp som fräshar upp och gör fula grådassiga gummistövlar som nya igen:

Shiney putssvamp 20kr

Shiney putssvamp 20kr

 

För tips om hur du rengör vita gummistövlar, KLICKA HÄR

Behöver du köpa nya gummistövlar? I vår skobutik på nätet kan du köpa gummistövlar till hela familjen:  www.skotornet.se

4 reaktion på “Rengöra gummistövlar

 1. Christian Thomasson

  Jag har några par hunter stövlar som jag regelbundet rengör med Hunter boot buffer och putsar med boot shine. Det är inget konstigt med det eftersom stövlarna är gjorda av naturgummi och det vita, blooming, är en naturlig del av processen.
  Men jag har märkt att många andra Hunterägare inte vet om detta utan tror att det är fel på stövlarna och skall reklamera dem.
  Extra konstigt eftersom ju dyrare stövlar man köper desto mer måste man sköta om dem!
  Sen efter putsning är de som nya

 2. Solan Inläggsförfattare

  Ja Hunter har ju som sagt egna medel för dessa ändamål. Bäst är självklart att använda tillverkarens egna produkter. Då är man lite mer ”safe” ;-)

  Tack för din input *gör tummen upp*

 3. Niclas

  Jag har ett par Hunter Original Tall, som jag använder varje dag – från morgon till kväll. De blir då ofta mycket fuktiga invändigt och hinner inte alltid bli torra till morgonen därpå, när jag ska ta på dem igen. Hur hanterar man det för att stövlarna inte ska ta skada? Det kan ju inte vara riktigt bra för stövlarna att ständigt vara fuktiga.

 4. Solan Inläggsförfattare

  Hej Niclas!

  Vad har du för sulor i stövlarna? Tag gärna ur dem över natten så att de får lufta. Sen är tidningspapper väldigt bra på att suga upp fukt eller ännu bättre de små påsarna man brukar få med i paket som skall suga upp ev fukt (De man alltid kastar bort ;-) )

  /Solan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>