Skovård

Skovård och tips på olika skovårdstillbehör!

Förr var det betydligt vanligare att det i alla hem stod en skovårdslåda i skåpet. Då tog man regelbundet fram och rengjorde och putsade familjens läderskor för att de skulle hålla längre.

Under 60- och 70- talet så började vi importera skor till en sån grad i Sverige att de allra flesta hem då ”glömde” sina skovårdsset och istället började konsumera fler och fler par skor.

Idag är det mest på vinterhalvåret som de svenska hemmen ägnar sig åt skovård, ofta för att detta är en tid då vädret gör att våra skor börjar läcka vatten av all snö och slask.

Att kvinnor köper fler skor än män beror nog ofta på att kvinnor oftare än män vill matcha sina färgglada kläder med sina skor, men även för att många kvinnor följer det skiftande modet från en säsong till en annan. En spetsig tå och bred klack kan vara modernt ett år medans en helt rund tå och smal gäller nästa osv.

Mycket pengar kan dock sparas genom att vi sköter om våra skor, skor som inte används blir tacksamma över lite skovård och att få ligga mörkt och vänta på att ”modet” kommer tillbaka.

Skinn/läder består till hälften av luft och precis som vår hud behöver även dina skor smörjas in och tas om hand för att skinnet skall hålla sig ”friskt”.

Skor får utstå mycket, väderomslag, väta, smuts och salt är några saker som påverkar skinnet i dina skor negativt. Direkt solljus eller andra kraftigare värmekällor har även de en negativ påverkan på dina skor.

Idag finns det betydligt fler skovårdsprodukter på marknaden än det fanns tidigare, några bättre och andra sämre (om man frågar den äldre generationen ;-) )

www.skotornet.se hittar du massor av skovårdsprodukter och  och skotillbehör, är det något du saknar är du välkommen att höra av dig så skall vi se om vi inte kan ta in dessa åt dig.

Se även våra skovårdstips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>