Trasig dragkedja stövlar och skor

Trasig dragkedja på  stövlar och skor

Idag finns det många stövlar som inte har någon dragkedja och det leder naturligtvis till att man inte behöver oroa sig för att dragkedjan skall gå sönder. Men de allra flesta har kanske svårigheter att komma i sina stövlar om de inte ha någon slags öppning och då är ju dragkedjor den mest använda lösningen på stövlar.

Bara för att ett par stövlar har dragkedja så betyder det ju inte att de automatiskt kommer att passa just dina fötter. Alla har vi olika breda vrister, och en  för modellen bred vrist kan utsätta dragkedjan för alldeles för stort tryck att den slutligen går sönder.

En dragkedja är känslig och har rörliga delar som man måste vara försiktig med.

Det är viktigt att du alltid drar ner dragkedjan hela vägen när du sätter på dig dina stövlar, detta för att undvika att dragkedjan skadas.

(Flertalet reklamationsärenden vid trasig dragkedja beror helt enkelt på att dragkedjan inte öppnats ordentligt hela vägen ner)

I en dragkedja fastnar ofta grus, sand eller tom innerfodret ibland så det är viktigt att man rengör och kontrollerar om dragkedjan börjat kärva.

Har det kommit in gammal smuts eller lera i dragkedjan så är det lättast att rengöra detta med en liten tandborste och lite ljummet vatten.

www.skotornet.se hittar du skovårdprodukter och skotillbehör

PS. Nu har vi även börjat få in lite VÅRNYHETER  för våren och sommaren 2011!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>