Reklamation Vinterskor och Vinterstövlar

Jag tror att det skulle lösa många av dessa problem om folk kunde blunda för utseendet på vinterskor.
Det största problemet tror jag är att man ofta köper skor som är ”snygga” och faktiskt glömmer bort vad de klarar för väder.

Rent krasst kan man säga att du bör tänka som du skulle tänka om du var ute efter vinterskor till dina barn.  De skall vara funktionella, varma, vattentäta, andas och sitta bra på foten! Utseendet kommer sen precis som priset.

Fråga i butiken, de vet ofta vad deras modeller klarar och kan visa dig på andra mer för årstiden ”passande” modeller.

Ett par skor eller stövlar är INTE vattentäta så länge de inte är gummistövlar eller att det uttryckligen står att de är vattentäta. Att de har olika tex material betyder att de är mer eller mindre vattenavvisande.  Idag är tekniken så utvecklad att många Tex material fungerar utmärkt för vårat skandinaviska vinter och slaskväder.

En del tror felaktigt att vanliga skinnskor och skinnstövlar inte skall läcka vatten, men tänk dig själv, din hud har miljoner porer precis som djurhudar har, därför kommer de förr eller senare att ta in vatten om de utsätts för fukt.  Detta trots att du impregnerar dem och vårdar dem, de krävs bara att de utsätts för tillräkligt kraftig väta.

Syntetmaterial även kallat skinnimmitation saknar däremot dessa porer och gör istället att de kan bli fuktiga inifrån eftersom de inte andas på samma sätt som en ett par skinnskor. Ofta är även dessa modeller ganska enkelt limmade och saknar många av framställningsteknikerna för tåliga skor och stövlar. Limmet kommer pga av den yttre vätan att luckras upp, plastsulor kan spricka i kylan, sömmar kan lossna och materialet faller sönder.

Du kommer under en vinter kanske inse att du kanske behöver köpa fler än ett par vinterskor.
Ett par för riktigt slaskväder
Ett par för riktig kyla
och slutligen
Det där paret som du tycker är så snygga och som ändå håller lite värme. Dessa skor eller stövlar använder du bara när du vill se lite finare ut ;-)

Då kommer du att upptäcka att dina vinterskor och vinterstövlar håller betydligt längre. Skorna och stövlarna hinner stå och ”torka” ur sig mellan bytena och du hinner sköta om dem eftersom du har fler par att välja på.

/Solan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>